Werkt Aloë Vera bij een koortslip?

Aloë vera bij een koortslip

Aloë vera bij een koortslip

Aloë vera wordt door velen gezien als een natuurlijke genezer, aloë vera inderdaad koortsblaasjes behandelen en genezen. Dankzij het vermogen om pijn te verminderen, ontstekingen te remmen, de verspreiding van het virus te beperken en blaren vochtig te houden, is Aloë vera-gel een goed alternatief voor de vrij verkrijgbare medicijnen tegen een koortslip.

De beste manier om een koortslip tegen te gaan is om deze te behandelen zodra de eerste tekenen beginnen op te spelen. Maar Aloë vera kan ook gebruikt worden wanneer de koortslip al in een wat verder stadium is gevorderd. Behandeling van actieve blaasjes en zweren met aloë vera-gel kan echter veel van de pijnlijke symptomen elimineren.

Aloë vera is gemakkelijk te verkrijgen en te gebruiken, deze natuurlijke en organische gel kan het meest effectief blijken bij meerdere keren aanbrengen gedurende een periode van 24 uur. Het werkt als een beschermend schild en werkt als een buffer tegen harde externe omstandigheden.

Kan Aloë Vera koortsblaasjes genezen?

Het wordt vaak gebruikt om kleine brandwonden en schaafwonden aan de huid te behandelen. Hoewel aloë vera-gel voor 99% uit water bestaat, bevat de resterende 1% een verscheidenheid aan vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren, etc. In totaal bevat het maar liefst 75 actieve bestanddelen.

Kelly Morrow, die fungeert als faculteitslid bij de afdeling Voeding en Bewegingswetenschap aan de Bastyr University in Washington, heeft gemerkt dat de meest waardevolle effecten afkomstig zijn van actueel gebruik. Hoewel meer uitgebreid onderzoek nodig is, moedigt Aloë vera-gel, volgens Morrow, de regeneratie van huidweefsels aan.

Wat is Aloë Vera?

Aloë vera is een plant. Men gelooft dat oude beschavingen het naar het Middellandse-Zeegebied brachten als veel tropische klimaten over de hele wereld. De vroegste documentatie van aloë vera’s helende eigenschappen dateert uit 1500 voor Christus. In 70 na Christus beginnen Grieken aloë vera te gebruiken om wonden en andere huidgerelateerde problemen te behandelen.

De aloë vera-gel, die zich in de kern bevindt, kan worden blootgesteld door de plant te breken. De gel is een heldere en geurloze vloeistof. Deze stof wordt gebruikt voor medicinale doeleinden.

Aloë vera feiten

  • Aloë vera is een van de 400 verschillende soorten Aloë.
  • Vrij ondiep met een gedetailleerd wortelstelsel, het is ontworpen voor waterabsorptie. Omdat aloë planten water voor lange tijd kunnen opslaan, zijn ze gemakkelijker te onderhouden.
  • De planten zijn zelfherstellend. Dit betekent dat ze in tweeën kunnen worden gebroken (gelextractie), terwijl het blad zelf blijft groeien vanaf de basis.
  • Het werd beschouwd als een van de oorspronkelijke superfoods.

Wat maakt aloë vera tot een goede koortslipbehandeling?

Aloë vera beschikt over natuurlijke eigenschappen die nodig zijn om een ​​koortslip te genezen.
Al eeuwenlang gebruikt om geïrriteerde en beschadigde huid te genezen, is het een ideale natuurlijke remedie.

In zijn natuurlijke staat bevat aloë vera 12 organische verbindingen (anthrachinonen) die pijn kunnen verlichten en tegelijkertijd dienst doen als antibacteriële en antivirale middelen.

Kwaliteit aloë vera-gel is dik en kan worden gebruikt als een beschermend middel. Door een kleine hoeveelheid rechtstreeks op uw koortslip aan te brengen, kan het gebied worden afgeschermd van externe elementen.

Hoewel het kan worden geconsumeerd in capsule-, pil- en poedervorm, is het direct aanbrengen van de gel de beste manier van handelen voor snellere genezing.
De pijnstillende eigenschappen helpen om koortslippijn te verlichten.
Het is een koelmiddel, dus dit kan ongelooflijk verzachtend zijn.

Aloë Vera helpt bij ontstekingen
Aloë vera-gel kan de koortslip-ontsteking verminderen. Samen met een groot aantal antioxidante vitaminen kan het de schade door vrije radicalen stoppen en de huidcellen herstellen.

Zwelling van het herpes simplex-virus is het bijproduct van infectie en irritatie.
Aloe vera-gel kan beide zorgen wegnemen als het regelmatig wordt aangebracht tijdens de actieve blisterfase.

Het kan samenwerken met andere ontstekingsremmende middelen. Het gebruik van de gel samen met ijs, een koud kompres en / of Ibuprofen kan een snelle verlichting bieden.

Dankzij de sterke antivirale eigenschappen kan aloë vera-gel de groei van actieve HSV-1 stoppen als het wordt toegepast als een plaatselijke behandeling.

Aloë vera-gel geneest en hydrateert de beschadigde huid, het vult het vocht aan dat verloren is.
Door de buitenste laag van de huid (de opperhuid) nieuw leven in te blazen, zullen de antioxidanten helpen om schade te herstellen en uw lip vochtig te houden. Dit versnelt de hersteltijd en vermindert roodheid of littekens.

Je moet het 3-4 keer per dag aanbrengen om uitdroging te voorkomen. Dit is niet alleen kritisch tijdens de blisterfase, maar ook tijdens de korstfase. Wanneer het gebied droog wordt bestaat de kans dat de korst gaat scheuren.

Hoe breng je Aloë Vera aan op een koortsblaasje?

Koop een aloë vera-gel van goede kwaliteit bij een online reformwinkel.
De gel moet 100% natuurlijk zijn met 99% organische gel. Er mogen geen toegevoegde geurstoffen of additieven zijn.

Na het wassen van je handen, breng je voorzichtig een dunne laag van de gel aan met je wijsvinger of wattenstaafje.
Breng het 3-4 keer per dag aan tot de blaar en zweerstadia veilig zijn afgesloten.
Was je handen grondig na het aanbrengen. De resterende gel op je vinger is waarschijnlijk besmet met het virus.

Pas op voor alcohol. Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven leunen op alcohol in plaats van aloë vera-gel om een ​​verkoelend effect te creëren. Het bootst in wezen de kwaliteit in echte aloë vera na. Alcohol zal uw blaar uitdrogen en mogelijk tot ongewenste bijwerkingen leiden. Het plaatsen van biologische aloë vera-gel in uw koelkast geeft u het natuurlijke verkoelende en verzachtende effect waarnaar u op zoek bent in een behandeling met koortslippen.

De kleur van aloë vera-gel is licht goudgeel. Dit is de kleur die te zien is wanneer het eigenlijke blad wordt gebroken. Als je gel hebt gekocht en de inhoud lijkt sterk groen, dan is deze gekleurd. Dit betekent dat de gel niet natuurlijk is en waarschijnlijk een kunstmatige make-up bevat (meer dan de kleur) die de helende eigenschappen van een anders natuurlijk product zou kunnen belemmeren.

Heeft het bijwerkingen?

Aloë vera-gel, wanneer gebruikt als een actueel hulpmiddel voor de behandeling en genezing van koortslippen, vormt slechts een marginale zorg. WebMD merkt op dat de gel “waarschijnlijk veilig” is wanneer toegepast op de huid van volwassenen en “mogelijk veilig” wanneer aangebracht op de huid van kinderen.

Hoewel inname en afbraak van gel- en aloë-supplementen nadelige bijwerkingen kunnen hebben, is natuurlijke gel bij aanbrengen op de lippen in de eerste plaats veilig.

Aangezien het gebruik van aloë vera-gel als een behandeling vergelijkbaar is met die van een chapstick of crème, zijn eventuele zorgen over interne bijwerkingen niet relevant voor dit onderwerp.

Mocht je vragen hebben over de bijwerkingen van aloë vera of over de manier waarop de plant omgaat met specifieke medicijnen, raden we u aan om je huisarts te raadplegen.

Breng aloë vera-gel aan zodra de korstfase begint. Hierdoor blijft de korst vochtig en vrij van barsten veroorzaakt door uitdroging.
Zodra de korst van nature is weggevaagd, wordt deze vervangen door een nieuwe huid. Deze huid is vaak zacht en rozerood. Vanwege de gevoeligheid kan aloë vera het gebied koelen, kalmeren en bedekken. Het aanbrengen van een dunne laag op de nieuwe huid kan helpen bij het herstelproces.

Kan Aloë Vera Gel koortsblaasjes voorkomen?

Aloë vera kan worden gebruikt als remedie tegen koortslip. Hoewel er geen gegarandeerde manier is om koortsblaasjes op afstand te houden, is het gebruik van Aloë Vera een proactieve stap.

Wanneer het koortslipvirus in rust is, zou het je doel moeten zijn om je lippen te beschermen.
Aloë vera kan een coating bieden die kan dienen als buffer tegen externe factoren. Hoewel dit geen interne factoren bevat zoals voedingsmiddelen en dranken triggeren, kan aloë vera-gel de lippen beschermen tegen agressieve omgevingsinvloeden.