Gezicht van Sienna (3) verwoest door koortslip

peuter Sienna met koortslipAl bijna een jaar lang liep de Britse peuter Sienna met allemaal zweren in het gezicht voordat er werd ontdekt wat er aan de hand was. Haar moeder durfde niet meer met haar de straat op vanwege alle blikken die er op hen werden gericht en de opmerkingen die werden gemaakt. “Het leek alsof iemand zuur over had had gegoten.” Aldus de moeder van het meisje.

Sienna werd opgenomen in het ziekenhuis nadat zij weigerde om te eten en aan het infuus moest, de zweren in haar mond zo pijnlijk en verspreidden zich in een rap tempo over haar hele gezicht. Haar kleding en kussensloop zat dagelijks aan haar lichaam geplakt door de zweren en de bloedingen. Haar lakens moesten welke dag worden gewassen.
Artsen vermoedden dat het een soort eczeem was maar geen enkele crème sloeg aan. Ook werd er gedacht aan een heftige allergische reactie. Beiden bleken niet het probleem te zijn.

Na een jaar van tientallen ziekenhuisbezoeken blijkt dat het meisje te maken heeft met een zeer heftige koortslip.
De koortslip kon behandelt worden met het antibioticum Flucloxacilline en inmiddels is Sienna’s gezicht weer genezen van de koortslip en ziet haar huid er weer normaal uit. Het meisje is besmet geraakt met het virus voor een kus van een familielid.

 

Bron: Nieuwsblad.be en Rltnieuws.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *